loading
Sensiball VR Resmi sitesine erişim sağlıyorsunuz

SENSIBALL VR VE METAVERSE İLİŞKİSİ

blog images

 

  Birkaç ay önce Mark Zuckerberg, Facebook kullanıcılarının platformu bir sosyal ağ sitesi olmaktan çok bir metaverse olarak göreceğini belirtti.

 

Peki nedir bu Metaverse?

 

  Metaverse fikri aslında çok da yeni sayılmaz. Hatta Zuckerberg, bunun altı yaşından beri yapmak istediği bir şey olduğunu ve kodlamayı öğrenmesinin sebebinin de bu olduğunu iddia ediyor.

 

  Metaverse türkçeye sanal evren olarak çevrilebilir. Metaverse bu haberimizde işleyemeyeceğimiz kadar detaylı bir konu. Şu anda geleceğin teknolojisi olarak görülüyor ancak geleceğin ta kendisi olma potansiyeline de sahip.

 

 

Metaverse Spor için Ne Anlam İfade Ediyor?

 

  Agora'nın kıdemli ürün pazarlama müdürü Brighton Shi, "Taraftarlar kendi spor avatarlarını yaratabilecek, spor malzemeleri satın alabilecek, sosyalleşebilecek, birlikte izleyebilecek, parti yapabilecek, eğitebilecek, çalışabilecek ve oyunlara katılabilecekler" diyor.

 

Ve seyirciler için de şu yorumlarda bulunuyor;

 

  “Daha da sürükleyici ve yaratıcı bir izleme deneyimi sağlayacaktır. Metaverse, insanların liglere katılmasına ve ürünlerle etkileşime girmesine ve ayrıca atletik eğitim üzerinde temel bir etkiye sahip olmasına izin verecek. Spor, meta veri tabanındaki fikri mülkiyetlerinden gerçekten yararlanabilecek.”

 

  Örneğin, Metaverse Sports Arena'daki katılımcılar, spor yıldızlarıyla fotoğraf çekebilir ve kahramanlarıyla gerçek zamanlı olarak sohbet edebilir veya diğer hayranlarla etkileşim kurmak için sanal bir bara gidebilirler. Maçlar sırasında seyirciler oyunun tamamını panoramik bir şekilde görebilir ve istedikleri herhangi bir perspektife yakınlaştırmayı seçerek daha ayrıntılı bir görüntüye sahip olabilirler.

 

 

 

 

Sensiball VR’ın Metaverse’de Yeri Ne Olabilir?

 

  Soğuk ve karlı bir kış sabahına uyandığınızı hayal edin. Antrenmana gitmeniz gerekiyor ve yollar kapalı. Antrenmanınızı da ertelemek istemiyorsunuz. Metaverse ve Sensiball VR bu noktada devreye giriyor ve tüm takım Metaverse’de buluşarak Sensiball VR futbol okuluna geliyorsunuz.

 

  Tabiki antrenmanınızı ertelemek istemenizin tek sebebi hava koşulları olmayacak. Profesyonel futbol hayatında veya profesyonel olma yolunda ilerleyen futbolcular için sakatlık neredeyse kaçınılmazdır. Ağır bir sakatlık yaşayıp haftalarca sahadan uzak kalmak da performansınızı oldukça düşürebilir. Sensiball VR ile sakatlıklarınızdaki performans kaybını minimuma indirecek hatta performans kazanarak bu sakatlığı atlatacaksınız.

 

  Aynı zamanda ekstra antrenmanlar yapmak istediğiniz günlerde sıkıcı eski usül antrenman yöntemlerine göre çok daha hızlı gelişim göstereceksiniz. Ayrıca sıkıcı antrenmanlar yerine Sensiball VR’ın sunduğu farklı antrenman teknikleriyle eğlenerek performansınızı arttıracağınız yegâne bir platformda antrenman yapabileceksiniz.

 

  Şu anda bu okuduklarınız gerçek üstü geliyor olabilir fakat bunların gerçekleşmesi çok uzun zaman almayacak. 5-10 sene içerisinde futbolun, hatta gerçek hayatın bile yavaş yavaş sanal bir dünyaya evrildiğini gözlemleyebileceksiniz.

 

  Düşününce akılda pek çok problem canlanıyor ancak teknolojinin gelişmesiyle bu problemler aşılacak ve bu ütopik hayallerimiz gerçeğe dönüşebilecek. Yakın bir gelecekte Metaverse günlük yaşantımızın büyük kısmını kaplayarak hayatımızı çok daha kolay hale getirecek.