loading
Sensiball VR Resmi sitesine erişim sağlıyorsunuz

SPORDA SANAL GERÇEKLİK KULLANIMI

blog images

Sporda Sanal Gerçeklik Kullanımı

 

 Sanal gerçeklik golf, atletizm, futbol, kayak vb. gibi pek çok spor alanında kullanılıyor. Genellikle sanal gerçeklik sakatlık sonrası rehabilitasyon ve iyileşme sürecini en az performans kaybıyla tamamlama konusunda devreye giriyor. Aynı zamanda teknik ve performans analizleri için de sanal gerçeklik kullanılmaya başlandı.

 

 

Sanal Gerçekliğin Faydaları Nelerdir?

 

 Sanal gerçeklik, antrenman yapmak için benzersiz, ilgi çekici ve eğlenceli yollar sunar. Bireyseller için somut faydalar, takımlar için ise birlikte çalışma yoluyla antrenman akışlarını düzene sokma ve oyun zekalarını birlikte yönetmelerine katkıda bulunur.

 

 

Sanal Gerçeklik ve Performans

 

 Yeni sanal gerçeklik döneminde sporcular sanal gerçekliği sadece sakatlık sonrası iyileşme için değil, performans analizleri yaparak eksik yönlerini tamamlama konusunda da kullanıyorlar. Bisikletçiler daha hızlı olmak için, futbolcular tekniklerini geliştirmek için, atletizm sporcuları ise performans analizi için kullanabiliyorlar.

 

 

Ekipman ve İnovasyon

 

 Sanal gerçeklik ile spor yaparken en büyük eksiklik gerçekçi bir futbol deneyimi ve dokunma hissiyatı oluyor. Özellikle gerçekçi bir futbol dünyası oluşturmadan ve bunun dokunma hissiyatıyla birleşmesi olmadan topa vurmak ve gelişmek oldukça zor. Sensiball VR şu anda AR-GE’sini yaptığı haptik aparatlar ile bu soruna bir çözüm geliştiriyor. Artık topa vurduğunuzda el, baş ve ayaklarınızda hissedeceksiniz! Bu aparatlarımız sayesinde topun neresine vurduğunuzu, ne şiddetle vurduğunuzu ve hangi açıyla vurduğunuzu göreceksiniz! Bu sayede şutunuzu çok daha hızlı bir şekilde geliştirebilecek ve hayalini kurduğunuz oyuncular gibi şutlar çekmeye başlayacaksınız!

 

 

Çeşitli Antrenman Yöntemleri

 

 Başlangıçta futbolcularımız geliştirdiğimiz farklı antrenman yöntemleriyle eksik yönlerini tanıyacak ve Sensiball VR bu eksik yönleri analiz ederek size özel antrenman önerecek! Gerçek hayatta bir antrenmanda şut tekniğinizi çalışırken yapabileceğiniz vuruş sayısı Sensiball VR’a göre oldukça azdır. Topa vur, topu getir, tekrar vuruş yap ve aynılarını tekrarla. Artık zaman kaybetmenize gerek yok! Sensiball VR ile çalışırken 5 saniyede bir topla buluşabileceksiniz! Bu da gerçek hayatta bir antrenmanda çalışmaya kıyasla sizi çok daha hızlı geliştirecek.

 

 

 Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin ve rezervasyon yaptırarak Sensiball VR deneyimini takımınıza yaşatın!